η ανάπτυξη δεν τελειώνει ποτέ…
now: building CCNA Voice lab

NBA 2k ιστορίες

5. Φιλότιμες προσπάθειες

Έπαιξα ένα Mavs-Blazers, οκτάλεπτα σε Pro με τα sliders του fearwhatnow. Το Def Assist το άφησα στο default 50 ενώ το Automatic Shot Contest το έβαλα στο always. Επίσης όταν στα custom sliders λέμε "Dunk in traffic" εννοούμε το frequency, το success ή και τα δύο στο 15; Εγώ πάντως τα πείραξα και τα δύο.

Για να μην τα πολυλογώ ιδού τα screenshots του αγώνα:

Mavs vs BlazersMavs vs Blazers 2

Κατ' αρχάς υπάρχει θέμα με την τρομακτική αστοχία του AI από μέση και μακρινή απόσταση, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των σουτ ήταν ελεύθερα. Κοιτάξτε το shot chart των Blazers και τα 21/67 σουτ συνολικά. Μόλις 3 από τα 21 εύστοχα σουτ ήταν εκτός ρακέτας. Απ' την άλλη μεριά όμως ο Nowitzki έβαλε τουλάχιστον 5 μακρινά σουτ, ακόμα και υπό πίεση.

Ο Aldridge πχ. μέχρι χθες δεν μπορούσε να χάσει σουτ από τα 4-6 μέτρα (μιλάμε για 80-90% ευστοχία) και σήμερα είχε 7 ελεύθερα άστοχα σουτ από εκεί (και συνολικά 5/17). Τα 0/7 τρίποντα είναι κι αυτά ένα θέμα, ειδικά αν σκεφτούμε ότι τα "πήραν" παίκτες με πολύ καλό περιφερειακό σουτ (Batum, Matthews κλπ) και στην πλειοψηφία τους ήταν κι αυτά αμαρκάριστα.

Για όλα τα παραπάνω όμως δεν ευθύνονται τα sliders του fearwhatnow, καθώς δεν επηρεάζουν αυτά τα σουτ (εκτός πια κι αν το MidRange 47 με το 50 έχουν τόσο μεγάλη διαφορά). Μάλλον είναι θέμα του Pro difficulty και αυτός είναι ο λόγος που δεν μου πολυαρέσει το συγκεκριμένο mode. Μου έδινε την εντύπωση πως οποτεδήποτε ήθελα μπορούσα να ξεφύγω 20 πόντους (όπως και κάποια στιγμή έγινε) αρκεί να έπαιζα προσεκτικά. Η αλήθεια βέβαια είναι πως το Dallas είναι καλύτερη ομάδα από το Portland και άρα θεωρητικά μπορεί να νικήσει με 15-20 πόντους διαφορά. Όχι όμως ότι και οι Blazers είναι τόσο άχρηστοι (ή άστοχοι).

Τα custom sliders πάντως έλυσαν το θέμα με τα επιθετικά rebound (υπό φυσιολογικές συνθήκες το ΑΙ θα είχε πάρει τουλάχιστον καμια 15αριά σε τέτοιο αγώνα, κοιτάξτε επίσης τους μόλις 4 second chance points με 8 επιθετικά rebounds). Επίσης ελαττώθηκε αισθητά το πρόβλημα των αιφνιδιασμών (αν και πολλές φορές οι αμυντικοί πραγματικά σερνόντουσαν μέχρι να γυρίσουν πίσω), έκλεισαν οι διάδρομοι και δεν είχα πολλά drive κλπ. Θετικό το πρώτο δείγμα λοιπόν. Νομίζω θα δοκιμάσω τα ίδια sliders σε All Star να δω πώς θα πάει.

NBA 2k13

Βρε μπας και θέλει να μου φάει τη θέση ο Βασιλακόπουλος...

 

ps1: Συνεχίζω με τις περιπέτειές μου για να μην μένει παραπονεμένος και ο  GhostRiderLSOV :P Έπαιξα άλλες 2 περιόδους με το ίδιο cast, με τη μοναδική αλλαγή στο Mid Range shot (από 47 το άφησα στο default 50) και το game speed από το 47 στο 50. Στην αρχή νόμιζα ότι θα έκανε διαφορά γιατί ο Aldridge "έγραψε" 3 ελεύθερα σουτ από τα 5 μέτρα αλλά η συνέχεια ήταν ακριβώς ίδια με το προηγούμενο παιχνίδι (αν και έπαιξα καλύτερη άμυνα σε σχέση με πριν). Γενικά το ΑΙ δεν φαίνεται να μπορεί να βάλει contested shot με τίποτα και αυτό δεν ξέρω πόσο ρεαλιστικό είναι. Επίσης αυτά τα ρημάδια τα sliders που σώνονται τελικά; Στο settings.stg ή στο myprofile.usr; Έχω την εντύπωση ότι είναι το πρώτο.

ps2: Συνεχίζουμε, δεν το βάζω κάτω. Με τα sliders του fearwhatnow, με mid range στο 50 και game speed 49, Mavs-Blazers σε All Star αυτή τη φορά. Πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και βρέθηκα κάποια στιγμή να νικάω 40-30 στις αρχές της τρίτης. Εκεί το ΑΙ αποφάσισε ότι πρέπει να νικήσει, άρχισα κι εγώ τις βλακείες (κυρίως λόγω άγχους) και το σκορ έφτασε το 50-65 στα μέσα της τέταρτης. Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα άρχιζα πάλι τα μπινελίκια αλλά επειδή Nowitzki, Collison και Mayo είχαν συνολικά κάπου 10/40 σουτ (και η ομάδα 8/33 στο δεύτερο ημίχρονο) κρατάω μια πισινή μήπως απλώς έτυχε και κάναμε πολύ κακή εμφάνιση. Σε γενικές γραμμές πάντως φαίνονται να δουλεύουν τα sliders αν και το ΑΙ επιμένει να κάνει αρκετά drive.


Σχολιάστε!