η ανάπτυξη δεν τελειώνει ποτέ…
now: building CCNA Voice lab

NFL Quarterback

Quarterback: Η δυσκολότερη δουλειά στον αθλητισμό


Αυτή η όχι και τόσο σύντομη σειρά άρθρων αποτελεί μια προσπάθεια περιγραφής και ανάλυσης της θέσης του quarterback. Στη βάση της είναι ελεύθερη απόδοση του κεφαλαίου “The Toughest Job in Sports” από το βιβλίο “Take Your Eye Off The Ball 2.0: How to Watch Football by Knowing Where to Look”, το οποίο γράφτηκε το 2015 από τον Pat Kirwan (αναλυτής American Football, πρώην προπονητής και scout στο NFL) και τον David Seigerman (αθλητικογράφος). Ωστόσο κατά τη διαδικασία της μετάφρασης κρίθηκε σκόπιμο να προστεθούν άφθονες πρόσθετες επεξηγήσεις, ένθετα σχόλια, υποσημειώσεις κλπ που δεν προέρχονται από το ίδιο το βιβλίο, συμπληρώνουν όμως ουσιαστικά την πληροφορία προς τον αναγνώστη.

Take Your Eye Off The Ball 2.0: How to Watch Football by Knowing Where to Look

Ένα βιβλίο που φιλοδοξεί να εξηγήσει τα ενδότερα του παιχνιδιού σε απλούς φιλάθλους, γραμμένο από την οπτική γωνία του προπονητή.

Η σπουδή αυτή απευθύνεται πρωτίστως (αλλά όχι αποκλειστικά) στους φίλους του NFL και γενικά του American Football, οι οποίοι διαρκώς πληθαίνουν στη χώρα μας αλλά και στον υπόλοιπο πλανήτη. Ο λόγος είναι απλός: όποιος επενδύσει ελάχιστη ώρα στην κατανόηση των κανονισμών του μοναδικού αυτού αθλήματος, είναι εξαιρετικά απίθανο να μην το εκτιμήσει και να μην το αγαπήσει βαθιά. Μάλιστα όσο εξοικειώνεται σταδιακά με αυτό, δεν είναι διόλου ασυνήθιστο να αρχίσει να βρίσκει ελαφρώς πληκτικά τα υπόλοιπα παραδοσιακά αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ κλπ) μιας και το American Football δεν μοιάζει με κανένα τους, όμως είναι εξίσου ή περισσότερο συναρπαστικό. Η ανάλυση αποτελείται από τα εξής κεφάλαια:

Καλή ανάγνωση!